Moet Ik Dit Nu Doen?

Moet Ik Dit Nu Doen?

Moet Ik Dit Nu Doen?

Een zinnetje dat ik meegenomen heb uit een keynote die ik mocht bijwonen van Frank Bekkers. Hij had het onthouden uit een boek wat ook op mijn verlanglijstje staat: ‘Getting things done’ van David Allen.

Het leek me zinvol om hier iets over te schrijven, zowel voor degenen die nog niet met vakantie gaan (yours truely) als degenen die er wel al tussen uit kunnen knijpen.

Elk woord uit deze zin heeft betekenis:

  • Moeten? Misschien moet er niets. Kim Hardy van Mamzel pakt tegenwoordig uit met een t-shirt met het opschrift ‘moet just niks’. Heerlijk om hieraan regelmatig herinnerd te worden! Hier vind je de t-shirt ???? https://www.mamzel.eu/nl/nieuws/d/detail/moet-just-niks. Van ons hoofd moet voortdurend van alles. Maar staan we daar zelf ook achter, achter wat we van onszelf moeten? Soms kan het niet anders en dan moeten zaken. Maar in deze tijd is het geen overbodige luxe om hier af en toe even bij stil te staan.
  • Ik? Zou het ook kunnen dat de voorliggende taak op jouw to-do lijstje misschien niet bij jou thuishoort, maar dat je het toch doet omdat…. Vraag is of het werkt op lange termijn dat jij deze dingen op jou blijft nemen. Zoals je weet gaan we in ACT ervan uit dat je ook dingen mag doen die voor jou op korte termijn werken. Jij kiest. Jij zit aan het stuur van je eigen leven.
  • Dit? Kan het zijn dat andere dingen eerst je aandacht vragen? Een tijdje geleden had ik een hele dag dikke tegenzin. Niets ging vanzelf. Tot ik besloot om die dag enkel de dingen te doen die ik zag zitten. En plots ging mijn dag met rasse schreden vooruit en was er heel wat tijd over en energie om de dingen waar ik tegen op zag ook te doen. Een inzicht wat ik meekreeg van Elke Stultjens van Bestburo (https://www.bestburo.be/). Nog zo een straffe madame waar we mee samenwerken om de structuur voor ons bedrijf verder uit te werken en op een snellere manier onze mails te kunnen beantwoorden.
  • Nu? Kan het zijn dat het je nu niet uitkomt, maar later wel? Of heb je daar allerlei gedachten over. Wie wil je dat beslist? Jij of je hoofd?
  • Doen? Frank, als je deze blog ooit leest, dan mag je even aanvullen wat je weer te vertellen had over dit woord in jouw waardevolle zin. Want mijn hoofd is het kwijt! ????

We proberen met ons team deze eenvoudige zin goed in de gaten te houden. Hopelijk kan jij er ook wat mee!

 

Wat zou het voor jou kunnen betekenen als jij hem voor jezelf ergens zou kunnen ophangen of insteken zodat je hem regelmatig tegen komt?